…
…
…
…
…
20 Şubat 2020, Perşembe Şanlıurfa, Türkiye

Çocuk Hakları İl Komitemizden Eğitim


Çocuk Hakları İl Komitemiz tarafından il merkezindeki ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler ile okul rehber öğretmenlerine yönelik olarak Çocuk Hakları İl Komitemiz ve Çocuk Hakları Komisyonu hakkında bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime katılan İl Müdürümüz Sayın Hasan Bilici; ‘’ Çocuk hakları, hem kanunen hem ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.

Her çocuğumuzun ayrım gözetmeksizin yaşama, gelişme, kendisi ile ilgili süreçlere katılarak görüş bildirme ve üstün yararına uygun davranılmasını isteme hakkına sahiptir. Hepimizin malumudur ki bugünün çocuklarımızın sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmeleri hâlinde, gelecek kuşaktaki çocukların böyle bir dünyada yaşama ümidi uzak değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle siz çocuklarımızı en kalbi duygularımla kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, gözlerinizden öpüyorum.’’ İfadelerine yer verdi.