…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Kasım 2023, Salı Şanlıurfa,Türkiye

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ Dolayısıyla “İnsana Sevgi Yakışır Paneli” Düzenledik.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak  ‘’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’  dolayısıyla “İnsana Sevgi Yakışır” düzenledik.

Moderatörlüğünü Dr. Fatma Şeker’in yaptığı panele Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sayın Ahmet Fatih Sungur, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz İbrahim Akkurt, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Rezzan Yavuz katılım sağlarken çeşitli etkinliklerle kadına şiddete hayır dediğimiz panelde konuşan İl Müdürümüz Sayın Akkurt;

 

“25 Kasımlar ve geriye kalan her gün bizim için “Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”. Biz kadına yönelik şiddettin ve hatta şiddettin her türlüsünün karşısında dimdik duruyoruz. Şiddete karşı ses ol diyor ve kadına yönelik şiddetle durmaksızın savaşıyoruz.  Çünkü biz kadının gücüne ve gerçekleştirebileceği sonsuz hayallerine inanıyoruz. 

Coğrafya, kültür, eğitim sınırı tanımadan kanayan bu yara ülkemizde de kanamaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddeti engellemenin yolunun, toplumsal hayatta şiddeti meşrulaştıran bakış açılarını kırmakla sağlanabileceği ise su götürmez bir gerçek.  Şimdiye kadar düzenlediğimiz eğitimlerle, gerek kendi projelerimiz gerek paydaşı olduğumuz projelerle kadına yönelik şiddeti engellemek adına her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. 

Şiddetin, kadının toplumdaki yerini her açıdan küçülterek sebep olduğu ekonomik ve toplumsal kayıplarsa alenen ortadır. Bu çerçevede, kadının toplumdaki ve ekonomideki yerini güçlendirici politikalar şiddete hayır demenin en kritik basamaklarındandır. Bu farkındalıkla sosyal devlet olarak elimizden gelenin hep daha iyisini yapmak, daima bir adım ileri gitmek arzusundayız. Hedeflerimizi gerçekleştirmenin heyecanını ve sevinicini taşırken öte yandan tek bir kadının daha sesi olmak için elimizdeki bütün imkânları seferber ediyoruz. Kocaman bir aile olarak kenetlenip kadınlarımızı hayata dâhil etmek için, kendi benliklerini kazanmaları için dur durak bilmeden çalışıyoruz.

Hukukun üstünlüğüne inanan, eşit yurttaşlığı benimseyen ve tıpkı inancımızda bize öğütlendiği gibi hoşgörüyü ilke edinen, gönül bağı kurduğumuz insanlarla bu haklı mücadelemiz için sonuna kadar çalışıp, çabalayacağız.

Kadının emeğine, bedenine ve kimliğine karşı gerçekleşmiş her saldırıyı, her türlü şiddeti reddediyoruz, biliyoruz insana sevgi yakışır.” İfadelerine yer verdi.

Müdürlük olarak bir kez daha Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilmeyi diliyoruz.