…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Eylül 2020, Perşembe Atakum, Samsun- Türkiye

Şehit Yakınlarına ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Edildi


Samsun Valiliği koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonluğunda Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi. Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı tarafından 21 şehit yakını ile gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

Sessiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, terörle mücadelenin her alanda devam ettiğini söyledi.

Türk milletinin ezelden beri hep mücadele içinde olduğunu vurgulayan Dağlı, şöyle devam etti:

"Malazgirt, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Savaşı ve terörle mücadele gibi hep bir mücadelenin içindeyiz. Bulunduğumuz coğrafya da bunu gerektiriyor. Ayakta kalmak için mücadele etmek zorundayız. 100 yıl önce vatanımıza kasteden düşmanlar hiçbir zaman emellerinden vazgeçmiş değiller. Değişik isim ve argümanlarla karşımıza gelmeye devam ediyorlar. Mücadelemiz yurt içinde ve sınır ötesinde devam ediyor. Zaman zaman hepimiz için çok acı olan şehitlerimiz oluyor. Gazilerimiz ve yaralanmalar da oluyor. Bu da bu coğrafyada, vatanda olmanın bir sonucu gibi. Buna katlanmak durumundayız. Vatanı koruma ve böldürtmemek için mücadelemiz devam edecek. Birçok savaşta çok şehitler verdik. Sadece Samsun'u düşündüğümüzde 461 şehidimiz var. Azımsanmayacak bir rakam. 1056 şu anda aramızda olan gazimiz var. Samsun'da göreve başlayalı 3 ay oldu. Bu 3 ayda 5'inci şehidimizi toprağa verdik. Bu kolay değil gerçekten acı"

Törene, Vali Dr. Zülkif Dağlı'nın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.