…
…
…
28 Ocak 2021, Perşembe Çarşamba, Samsun- Türkiye

Sayın Bakanımız Çarşamba İlçesi’ne Yapılan Kuruluşların Açılışını Gerçekleştirdi


Bir dizi program için Samsun’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, Çarşamba Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Çarşamba Belediyesi ve Ticaret Borsası Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye'deki tüm engellilerimize çocuklarımıza, yaşlılarımıza, herkese sahip çıkmayı önemsiyoruz." dedi.

Gündüzlü bakım merkezlerinde engellilerin dışında ailelerine de psikososyal ve kültürel anlamda birçok hizmetin sunulduğunu bildiren Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Ailelere de bu merkezlerde destek oluyoruz. Pandemi sebebiyle aslında daha önce açacaktık ama pandemi dolayısıyla izolasyon kuruluşu olarak kullansak da bu güne kaldı. İnşallah hayırlı uğurlu olsun diyorum."

“Hayaller Engelsizdir”

Hayallerin engelsiz olduğunu vurgulayan Bakan Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde de Türkiye'deki tüm engellilerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza herkese sahip çıkmayı önemsiyoruz. Bu güzel merkezlere katkı sunanlara Çarşamba Belediyemize, Ticaret Borsamıza da ben bir kez daha teşekkür etmek isterim. Önümüzdeki dönemde, 2021 yılında daha birçok kuruluşu da hem Çarşamba'ya hem Samsun'umuza kazandırmayı ümit ediyoruz." İfadelerini kullandı.

“124 Gündüzlü Bakım Merkezimizle Hizmet Veriyoruz”

Bakan Selçuk, iki sene öncesinde 7 gündüzlü bakım evi varken şu anda Türkiye'de 124 gündüzlü bakım merkezinin hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Bakan Selçuk, açılış konuşmasının ardından merkezde incelemelerde bulundu.