…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2022, Salı Samsun, Türkiye

Samsun Engelleri Aşıyor


Engelliler Haftası etkinlikleri Samsun’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı’nın katılımıyla engelliler tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Engelliler Haftası etkinlikleri Samsun’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve engelli derneklerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Samsun Şube Başkanı Rıza Apaydın Engelli Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşma yaptı. İl Müdürü Tekin Balcı ise, Samsun’da engellilere yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

 

“Samsun’da 9200 engelli evde bakım desteği alıyor”

İlde engellilere yönelik yürütülen faaliyetler hakkında bilgi veren Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü tekin Balcı, “Güzel bir günde Engelliler Haftamızın başlangıcını yaptık. Bu yıl Engelli Haftası kutlamasını 1 haftaya yaydık. Etkinlikler hafta boyunca her gün devam edecek. Bakanlığımız her zaman engellilere verilen hizmetlerin iyileştirilmesi için çalışıyor. Amacımız; engellilerin toplum içerisinde kendilerine saygın bir yer bulmaları, istihdamda yer almaları ve sosyal hayata katılmalarıdır. Engellilerin bakıma ihtiyacı varsa evde bakımlarını sağlıyoruz. Bu amaçla Samsun’da 9 bin 200 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti desteği sağlıyoruz. Evde bakım sağlamakta yetersiz kalınırsa engellilerimizi özel bakım merkezlerinde bakıyoruz. Samsun’da 7 özel bakım merkezinde toplam 724 engellimize 7/24 hizmet veriyoruz” dedi.

Etkinlikler 1 hafta boyunca ilçe genelinde devam edecek.

Engellilerin El Emekleri Sergilendi

Engelliler Haftası kapsamında Panorama Müzesi önündeki alanda engelliler tarafından üretilen ürünlerin yer aldığı sergi Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, engelli dernek başkanları ve üyelerinin katılımıyla açıldı. Birçok el emeği göz nuru ürünün bulunduğu sergide vatandaşlar alışveriş yapıp engellilere destek olmak imkanı da buluyor.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Engelliler Haftası programlarımız dolu dolu geçiyor. Engellilerimiz için farkındalık uyandırmak adına az da olsa bir faydamız olursa tüm mutluluğumuz bu olacak. Bu manada tüm engelli derneklerimizi kutluyoruz. Özellikle engelli anneler ve aileler fedakar bir şekilde evlatlarına bakıyorlar. Her zaman devlet olarak engellilerin yanındayız. Onların en ufak bir sorunuyla dahi olmak için buradayız. 1 hafta boyunca da faaliyetler bütününü ilimizde görmüş olacağız” dedi.

Sergi 2 gün boyunca açık kalması planlanmıştır.