…
…
…
…
…
…
22 Eylül 2023, Cuma Samsun, Türkiye

Samsun’da Aile Çalıştayı Düzenlendi


Samsun’da sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılmasına yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla “Aile Çalıştayı” düzenlendi.

Samsun Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen çalıştaya, Tekkeköy Kaymakamı Dr. Polat Kara, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Samsun Ticaret İl Müdür V. Cemil Kocaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ercümend Ersanlı, OMÜ akademisyenleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, Samsun Barosu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından temsilciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı gerçekleştirdi.

Konuşmasında ailenin önemine değinen Balcı, “Toplumumuzun temel direği olan ailenin yıpratılmasına karşı durmalı ve güçlendirmek için çalışmalar yapmak zorundayız. Aileyi korumak toplumumuzun her kesiminin öncelikli görevi olmalıdır. Bugün burada Sayın Bakanımızın talimatları ile Bakanlığımızın çalışmalarına katkı sunmak üzere toplandık. Bu programın, aile kurumunun öneminin anlaşılmasına, konumunun güçlendirilmesine anlamlı katkılar sağlayacağına inanıyorum. Çalıştayda ‘Aile, Eşitlik ve Adalet’, ‘Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah’, ‘Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme’, ‘Aile, Çevre ve İklim’, ‘Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme’, "Aile Odaklı Sosyal Hizmetler’, ‘Aile ve Sağlık’ ile ‘Aile ve Sivil Toplum Kuruluşları’ oturumlarında katılımcılar görüşlerini dile getirecek. Şunu da belirtmek isterim ki, bu çalıştay sadece ilimizde değil, 81 ilin tamamında gerçekleştirilen çok büyük ve kapsamlı bir çalışmadır. Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendiye tüm paydaşların fikrinin alındığı bu güzel çalışmaya öncülük ettikleri için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Gün boyu devam eden çalıştayın sonunda katılımcılara belgeleri verildi.