…
…
12 Ağustos 2021, Perşembe Samsun, Türkiye

"Rol Model Arkadaşlığı" Proje Toplantısı Gerçekleştirildi


Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında iken reşit olduktan yada öğrenimini tamamladıktan sonra bu kurumlardan ayrılıp 3413 sayılı kanun kapsamında atanan gençlerimizin sosyal hayatlarında ve iş hayatlarında uyum sorunu yaşamamaları için yürütülecek çalışmaların görüşüldüğü 'Rol Model Arkadaşlığı Projesi' Toplantısı, Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurum bakımında ayrılan gençlerin sosyo-ekonomik hayatın her alanında yaşadığı sorunların üstesinde gelebilmelerini, vatanına ve milletine bağlı hayırlı birer vatandaş olmalarını önemsediklerini belirten Sayın Valimiz, "Gençlerimizi daha kurum içindeyken kurum sonrası hayata hazırlamak için çalışmalarımız elbette oluyor. Ancak yine de diğer kamu kurumlarımızın ve toplumumuzun desteğine ihtiyaç var.

Rol Model Arkadaşlığı Projesiyle yürüteceğimiz çalışmalar sayesinde, kurum bakımı sonrası ilk defa çalışma hayatına atılan gençlerimizin sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumda karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olmayı, iyi ve kötü günlerinde ön yargılardan uzak bir şekilde ihtiyaç duydukları aile desteğini vermeyi hedefliyoruz."dedi.