…
10 Mart 2021, Çarşamba Samsun, Türkiye

Müdürlüğümüz Personellerine Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Verildi


Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla eğitimlerine devam ediyor. Pandemi dolayısıyla yüzyüze yapılamayan eğitimler video konferans yöntemiyle veriliyor.

Eğitimlerin önemine değinen Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, şiddetle mücadele çerçevesinde farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümünü sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “Yalnız kadına yönelik şiddet değil, şiddetin her türlüsünü engelleyebilmek için şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

ASDEP Personeline Eğitim Verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay Tacar tarafından verilen "aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele" eğitiminde personele, Şiddet ve şiddet türleri, 6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin hizmet modelleri, Alo 183 ve Kadın Destek Uygulamasına yönelik kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Eğitimlere, Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) görevlisi olarak çalışan personeller ve İl Müdürlüğümüz personelleri katılım sağladı.