…
…
…
…
…
25 Kasım 2020, Çarşamba Samsun, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı 81 ilde ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı’nın yanı sıra Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sultan Bulut, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.          

Yapılan toplantıda kadına yönelik şiddetle ilgili olarak Samsun’da 2020 yılı içinde yapılan faaliyetler ve eğitimler görüşüldü.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı’nın ardından Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet eylemlerini engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'KADES' uygulamasının İletişim Başkanlığı Dijital Gösterim Merkezindeki tanıtım törenine katıldı.

KADES uygulaması hakkında vatandaşları bilgilendirmek için ilimiz ve ilçelerimizin muhtelif yerlerinde stantlar kuruldu. Emniyet ve sosyal hizmet personelleri tarafından vatandaşlara KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirme sonrası broşürler dağıtıldı.