…
20 Kasım 2020, Cuma İlkadım, Samsun- Türkiye

İl Müdürümüz Tekin BALCI’ nın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı


Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir.
  
Hepsi birer nadide çiçek olan çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak gelişmelerine ortam hazırlamak ve dünyayı bir çiçek bahçesine çevirmek tüm insanların gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.
 
Bugün önemli bir konu haline gelen çocuk hakları, BM Genel Kurulu'nda 20 Kasım 1989 günü kabul edilmiş ve hiçbir ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları içermekte ve güvence altına almaktadır. "Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi"nin altına imza atan ilk ülkelerden biri olan Türkiye, çocuklara büyük önem vermekte ve bu noktada politikalar üretmektedir. 
  
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizim de öncelikli çabamız, diğer kamu ve özel sektör kurumları ile yardımsever vatandaşlarımızla işbirliği içinde, çocuklarımızın örf, adet ve geleneklerine bağlı, kendi ayakları üzerinde durabilen,  üretken bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ama şu bir gerçektir ki, tüm haklarını sonuna kadar kullanabilen ve iyi yaşam şartlarında hayatlarını sürdüren çocuklarımızın yanında, sokaklarda yaşayan ve zararlı alışkanlıklar edinen sahipsiz çocuklarımız da bulunmaktadır. Çocuklarımızın bu ortamlardan çıkarılarak topluma kazandırılması, ülkeye ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak sorumluluğudur.
  
Unutmayalım ki, bir neslin kaderini bir önceki nesil tayin eder. Eğer biz, bugünün çocuklarını sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirebilirsek, gelecek kuşaktaki çocuklarımız da sevgi tohumlarıyla yeşereceklerdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımıza, sağlıklı, mutlu ve başarılı yarınlar diliyor, Dünya Çocuk Hakları Günlerini kutluyorum.