…
18 Mart 2020, Çarşamba Samsun, Türkiye

İl Müdürümüz Tekin BALCI'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı


Türk ve dünya tarihine damga vurmuş 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin, dönemin güçlü devletlerine ve silahlarına karşı tek vücut halinde birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 105. yıl dönümünü kutlarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemiş, bu uğurda düşmana sadece silahla değil insanlık dersiyle de baş eğdiren, ardından ülkemize gururlu galibiyeti tattıran, "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe yazdıran aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz.

Bir asır önce destanlaştırdığımız Çanakkale Zaferimizi kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.