…
30 Eylül 2019, Pazartesi Samsun, Türkiye

İl Müdürümüz Tekin BALCI’nın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Tekin BALCI 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Toplumsal yaşamın temel kuralı, sevgi ve saygıdır. Türk toplumu, bu temel kurallar, sosyal dayanışmayı yaşamın onu evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama bakaralarını vardır. Yaşlılarımız dün ile bugün aralarında köprü kursu, kültürümüzü ve değerlerimizi Sosyal hayattan uzak, tüm yaşam bağları, onlarla sınırlı, yaşlılar, sosyal, yaşantı kazanımları, onlarla ilgili bilgi ve birikimlerinden faydalanmanın ve kaliteli bir yaşlılık dönemi geçiriyorsanız hepimiz en kutsal alandadir.

Bu kapsamlıda Bakanlığımız, eskilerin hayatlarını sağlayanmak, ekonomik durumların iyileştirilmesi ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını rahat bir şekilde devam ettirmeyi planlıyor, sosyal medya ile ilgili konulara odaklanıp özveriyle hazırlanmasını ve yaşlılarımız için yeni politikalar üretebiliyor.

Yaşlılarımızı yalnız bir gün değil, onu zaman hatırlayarak, yalnızken olmadıklarını hissettirmek bizim öncelikli görevimizdir. Bu duygu ve düşünceler tüm büyüklerimizin yaşlılar Haftası'nı yapıyorsanız, ellerinden öpüyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.