…
08 Mart 2022, Salı Samsun, Türkiye

İl Müdürümüz Tekin Balcı’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar; huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları ise; yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının en temel şartıdır. Kadın hak ve özgürlüklerindeki ilerlemeler, kadınlarımızı toplumsal yaşamda hak ettikleri konuma taşımaya devam etmekte olup, bu mücadele, demokrasinin ve insan haklarının gelişmesine de büyük katkıda bulunmaktadır.

“Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans”

Bakanlığımız, kadınlara karşı her türlü şiddetin, töre ve namus cinayetlerinin, taciz ve istismarın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaları, “kadına yönelik şiddete sıfır tolerans” ilkesiyle sürdürmektedir.

Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmaya yönelik yürütülen çalışmalarda büyük ilerleme yaşanmış, mücadelenin tüm boyutlarında önemli değişiklik ve gelişmeler gerçekleşmiştir.  Özellikle, 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, getirdiği yeniliklerle, bu alandaki yasal altyapının güçlendirilmesini sağlamış, şiddetle mücadeleyi bir üst seviyeye taşımıştır. Kanun ile kadın ve aile bireylerine yönelik şiddete geniş bir perspektifle bakılması mümkün olmuş, mücadelenin gerek önleme, gerek koruma, gerekse cezalandırma ve tazmin boyutlarına hizmet edecek geniş kapsamlı düzenlemeler getirilmiştir.

Ancak kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için yasal düzenlemelerin yapılmasının yanında bu düzenlemelerin getirdiği haklar ve sorumluluklar konusunda sahip olunan farkındalık ve bilinç de büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda eğitim çalışmalarımız İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz tarafından devam etmekte olup, son 9 yılda 48 bin 944 kişiye eğitim verilmiştir.

Bu özel günde, kadınların toplumun her alanına tam ve eşit imkânlarla katılımları idealine olan inancımı vurguluyor, bu vesileyle başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum.