…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe İlkadım, Samsun- Türkiye

Gaziler Günü Büyük Bir Coşku İle Kutlandı


Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Valimiz Sayın Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Uzunlar ve Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda Valimiz Osman Kaymak anıt şeref defterini imzaladı ve ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel ‘Şehitler Gaziler’ isimli şiirini, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Üyesi Kıbrıs Gazisi Mehmet Karalı günün anlam ve önemini belirten kendi yazdığı şiirini, 19 Mayıs Lisesi Öğrencisi Betül Demir ve Taha İbrahim Baş ise ‘Ordunun Duası’ isimli şiiri okudu. Şiirlerin ardından 19 Mayıs Lisesi Halk dansları topluluğunun gösterisinden sonra tören, resmi geçit ile son buldu.

Programa Valimiz Sayın Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Neslihan Hancıoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Uzunlar, Vali Yardımcıları Sezgin Üçüncü ve Hasan Balcı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, İlçe Kaymakamları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dullar Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Samsun Şube Başkanı Bilal Erim, Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, protokol üyeleri, gaziler, askeri, idari ve mülki erkan ile şehit yakınları katıldı.