…
…
…
…
…
…
…
…
20 Kasım 2019, Çarşamba İlkadım, Samsun-Türkiye

Dünya Çocuk Hakları Günü Samsun'da kutlandı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle kurumumuzda bakım ve koruma altında bulunan çocukları ve sığınmacı çocukları konuk etti. Çocuklarla uzun süre sohbet eden İl Müdürümüz Tekin Balcı, çocuklara hediyeler verdi.

Çocuk Hakları Günü Programı Düzenlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen programa; Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Cumhuriyet Savcısı Gizem Alıcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Samsun İl Müdürü Tekin Balcı, İl Göç İdaresi Müdürü Zafer Çolak, Samsun Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av.Hatice Sönmez Güneş, İş adamı Köksal Ersayın, Kuruluş Müdürleri, kurumlarımızda koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ve sığınmacı çocuklar katıldı.

Açılış konuşmasının ardından çocuk hakları slaytı izlendi. Slaytın ardından Samsun Çocuk Destek Merkezi'nde bakım altında bulunan çocuklar tarafından hazırlanan skeç ve Türk Halk Müziği korosu katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Daha sonra Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği gitar grubu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Programın son bölümünde Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş ve protokol üyeleri çocuklarla birlikte günün anısına pasta kestiler. Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş daha sonra kuruluşu gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.