…
…
…
…
…
20 Şubat 2020, Perşembe Canik, Samsun- Türkiye

AFAD Gönüllüleri Samsun Huzurevi'ni ziyaret etti


Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Uçarlı ve 27 AFAD gönüllüsü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek yaşlı ve engelliler ile birlikte vakit geçirdiler. AFAD Müdürü Levent Uçarlı ve AFAD gönüllülerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı karşıladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, ziyaretlerinden dolayı AFAD İl Müdürü Levent Uçarlı'ya ve gönüllülere teşekkür etti.

İl Müdürleri ve AFAD Gönüllüleri yaşlılarla bir süre sohbet edip, hediye verdiler. Daha sonra AFAD eğitmenleri tarafından Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında afet nedir, afet türleri nelerdir, Afetler öncesi, sırası, sonrası neler yapabileceğimiz ve uygulanması gereken doğru davranış modelleri, afetler sonrasında ilk 72 saat, ilimizde ve ülkemizde meydana gelen afet türleri, afet çantasının önemi ve içinde neler olması gerektiği, deprem, yangın, sel ve heyelan afetlerinde neler yapılması gerektiği konularında ve toplanma alanları hakkında yaşlı ve engellilere bilgilendirme yapıldı.