…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2023, Pazar Samsun, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Samsun’da kutlandı


3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu yapıldı. Samsun’da bulunan engelli derneklerinin güzel bir birliktelik oluşturduğunun altını çizen İl Müdürümüz Tekin Balcı, "İl Müdürlüğü olarak engelliler için yaptığımız hizmetler aralıksız sürüyor. Engellilerimizin hayatın her alanına katılımları ve katkı vermelerini sağlamak için elimizden geldiğince onlara destek vermeye devam ediyoruz." dedi.

Samsun'da 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumu yapıldı. 

Atatürk Anıtı'nda yapılan törende Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Samsun Şubesi, Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi temsilcileri anıta çelenk sunumu gerçekleştirdi.

Çelenk koyma töreni sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Destekli Şair Ahmet Günay engellilik üzerine yazdığı şiiri okudu. Engelli sivil toplum kuruluşları adına Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz bir konuşma gerçekleştirdi. 

Türkiye’de 9 milyon engelli olduğunu hatırlatan ve bunlar aileleri ile birlikte düşünüldüğünde 25 milyon kişinin engellilik üzerine bilgisinin ve alakasının olduğunu belirten Gürbüz, “Engellilerimizin istihdam, eğitim ve özellikle erişim konusundaki sorunlarının maalesef 100. yılda hala konuşuluyor olması bizleri çok üzüyor” dedi.

Daha sonra Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı bir konuşma gerçekleştirdi. Samsun’da bulunan engelli derneklerinin güzel bir birliktelik oluşturduğunun altını çizen Balcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli derneklerinin bir arada bizleri çok mutlu ediyor. Her yıl olduğu gibi yine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne yakışır bir program gerçekleştirdik. Diğer yandan İl Müdürlüğü olarak engelliler için yaptığımız hizmetler aralıksız sürüyor. Hizmetlerimizin daha yeterli hale gelmesi için, tüm engellilerimizin insanoğluna yaraşır bir hayat sürmesine yardımcı olmak için, hayatın her alanına katılmaları ve katkı vermelerini sağlamak için elimizden geldiğince onlara destek vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda ilimizde 9 bin 759 engelli vatandaşımıza engelli evde bakım hizmeti veriyoruz. Bu hizmet için 2023 yılı içerisinde ayırdığımız kaynak toplam 490 milyon TL civarında. Evde bakılması mümkün olmayan engellilerimizi yatılı kurum bakımına alıyoruz. Samsun genelinde bin 34 engelliye 7 gün 24 saat kurum bakımı hizmeti veriyoruz. Şimdiye kadar 27 bin engelli vatandaşımıza engelli kimlik kartı verdik. Engellilerimiz her yere daha rahat erişebilmesi adına ilimizde bin 709 alanın erişilebilirlik denetlemesini gerçekleştirdik.” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı'nın konuşması sonrasında tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.