…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2021, Cuma Tekkeköy, SAMSUN

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Proğramı Düzenlendi


Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç, Tekkeköy Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun SGK İl Müdürü Ünal Kaya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda, Tekkeköy Dr. Nejat Akyol Özel Bakım Merkezi’nde bakım hizmeti alan engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi.
‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden devletimizin, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetleri sunduğunu ve bu kapsamda özellikle son yıllarda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin ilimizde de yoğun bir şekilde yürütüldüğünü dile getiren Sayın Valimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, sorunlarının çözümünü sağlayacak, her alanda başarı sağlamalarının önünü açacak tüm çalışmalara her zaman olduğu gibi bundan sonra da azami destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğinin altını çizen Sayın Valimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak ve sosyal hayata katılımlarında destek olmak konusunda herkese önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.
Sayın Valimiz ve protokol üyeleri, programın sonunda, pandemi sürecinde ilimizdeki Sosyal Hizmet Kuruluşlarında görevli personele yönelik eğitim ve katkıları nedeniyle OMÜ Araştırma Görevlilerine plaket verdi.
ENGELLİ DERNEKLERİ İLE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI
İl Müdürümüz Tekin BALCI, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezinde Engelli Sivil Toplum kuruluşları için düzenlemiş olduğu istişare toplantısı ve yemek programına katıldı