…
01 Nisan 2022, Cuma Samsun, Türkiye

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü kutlu olsun


Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Otizmli bireylerimizin sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri ve özellikle en iyi eğitimleri almaları önemli hedeflerimizdendir. Devletimiz tüm imkânları doğrultusunda otizmli bireylerimiz ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Ancak otizmli bireylerimizin herhangi bir önyargıya maruz kalmadan iyi bir eğitim almalarını sağlamak ve onlara daha iyi bir yaşam sunmak toplumumuzdaki her bireyin de önemli bir görevidir.

Hepimizin bildiği gibi Otizmli olmak, hiçbir bireyin tercihi değildir ancak onların farkında olmak bizlerin tercihi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Otizm Farkındalık Gününde toplumumuzdaki farkındalığın artmasını temenni eder, otizmli bireylerimize ve onları özveriyle hayata hazırlayan ailelerine sevgi ve saygılarımızı sunarız.