…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Kasım 2019, Salı Atakum, Samsun - Türkiye

11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes


Daha yeşil bir Türkiye için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde 81 ilde saat 11.11'de eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprak ile buluşturuldu. Samsun’da ise 55 bin 555 adet fidan Atakum-Büyükoyumca Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikle toprakla buluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Samsun Milletvekili Dr. Ahmet Demircan ve protokol üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın genelgesiyle ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Atakum-Büyükoyumca Mahallesi fidan dikim etkinliğinde fidanları toprakla buluşturup, can suyunu verdi.

17 ilçemizde 27 lokasyonda öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine ve 7 den 77’ye toplumun bütün kesimlerinden vatandaşlarımızın katkılarıyla 55.555 fidan toprakla buluştu.

Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve ona bağlı bulunan 21 kuruluşun personeli katıldı.

Fidan dikim programına ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Güven, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Orman İl İşletme Müdürü Celal Kanbur, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, sporcular, izciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.