…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2023, Çarşamba Samsun, Türkiye

10-16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri Düzenlendi


Samsun'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Programa; Atakum Belediyesi Başkan Vekili Hasan İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Engelli Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve üyeleri katıldı.

Etkinlik ilk olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi, İşitme Engelliler Derneği, Medikal Park Samsun Engelli Gücü Spor Kulubü, Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Samsun Şubesi'nin anıta çelenk sunumuyla başladı.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı, çocuklar tarafından engelliler için işaret dili ile tercüme edildi.

Ardından engelli sivil toplum kuruluşları ardına Samsun İşitme Engelliler Derneği Başkanı Burhan Cengiz bir konuşma yaptı.

Daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün konuşma yaptı. Aygün, "Türkiye İstatistik Kurumu Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizdeki toplam nüfusun %13’ünü engelli vatandaşlar oluşturmaktadır. Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel amacımızdır. Bunun en temel göstergesi ise 2005 yılında çıkartılan ve temel politikayı ortaya koyan 5387 sayılı Engelliler Hakkında Kanun'dur. Kanun ile birlikte engellilerin ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif hayata katılmalarına yönelik önemli gelişmeler yaşandı. Ancak yaşam, ihtiyaçların ve taleplerin değiştiği dinamik bir süreçtir. Bu nedenle var olan hizmetleri daha ileriye taşımak hem kurumsal hem toplumsal olarak görevimizdir. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu hedeflere ulaşmak için İl Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının engelli vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Engelliler Haftası nedeniyle Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda “Engelliler Haftası Sergisi” açıldı.
Bulvar AVM önünde açılan sergiye; Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, engelli dernek başkanları ve engelli vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantlar gezilerek hatıra fotoğrafı çekinildi.