…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Eylül 2024, Çarşamba Sakarya,Arifiye

Sünnet Şöleni


İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımıza yönelik sünnet şöleni düzenlendi. Arifiye ilçesinde bir tesiste düzenlenen şölene Sakarya Vali Yardımcısı Murat KARASU, Milletvekili Ertuğrul KOCACIK, Arifiye Belediye Başkanı İsmail KARAKULLUKÇU, Erenler Belediye Başkanı Şenol DİNÇ başta olmak üzere, şehrimizin protokol üyeleri ve aileler katıldı. Düzenlenen eğlence etkinlikleriyle çocuklar gönüllerince eğlendi.

Sünnet şöleninde konuşma yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya SELAMET, konuşmasında şu sözlere yer verdi :

 “Bizler mutluluklarını paylaşarak artıran, acılarını paylaşarak azaltan, böyle zamanlarda kucaklaşan bir geleneğin evlatlarıyız. Bugün de o mutlu günlerden biri için sünnet şölenimiz için bir araya geldik. Erkek çocuklarımızın hayatlarında önemli dönüm noktalarından biridir sünnet, daha sonra da onları askere uğurlamak, askerden döndüğünde ağırlamak gibi görevlerimiz vardır. Biz de çocuklarımız için bu güzel görevlerimizi yerine getirmekten büyük gurur duyuyoruz. Yıllar geçse bile bugünü hatırlayacak, bugün onların hayatlarında muhakkak izler bırakacaktır. Ve inşaallah diğer mürvetlerinde de biz yanlarında olacağız.”

“Devlet olmak da bilvesile ailesinden uzak kalan çocuklarımızı kucaklamayı, onları hiçbir duygudan yoksun bırakmamayı ve böyle günlerde kudretimizi göstermeyi gerektirir. Çocuk alanındaki idarecilerimizden temizlik personelimize, sosyolog psikolog sosyal çalışmacı yani "meslek elemanı" arkadaşlarımızdan güvenlik görevlilerimize kadar çocukların hayatlarına dokunmakta hepimizin üstlendiği bir misyonu var. Ve elhamdulillah bu misyonu yerine getirecek vizyonumuz ve devlet gücümüz var. Bugünse devlet koruması altındaki çocuklarımızdan 7 çocuğumuz sünnet olmuş bulunmakta, hepsini teker teker tebrik ediyor gözlerinden öpüyorum. Ayrıca bu şenliği düzenlememizde emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza, paydaş kurumlarımıza ve sponsor firmalarımıza şükranlarımızı sunuyor, tüm çocuklarımıza iyi eğlenceler diliyorum.