…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Kasım 2019, Perşembe

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve Tüm Şehitlerimiz Dualarla Anıldı


Arifiye Kaymakamlığı ile Arifiye Belediyesi tarafından Neviye Mahallesindeki kabristanlıkta düzenlenen anma programına İlimiz Valisi Sn. Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere, şehit Kaymakamımızın ailesi ve şehit yakınlarının yanı sıra; İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Avni Çakır, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Nedim Akmeşe, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve STK temsilcileri katıldı.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile birlikte Arifiyeli Şehitlerimiz Erdoğan Yeni, Mustafa Sezer, Fatih Kara,  Barış Kaplan, Mutlu Saydam, Zekeriya Gözyuman, Hasan İkinci, Cemal Dinç, Serdar Gökbayrak, Mustafa Turul, Güner Ekinci, Metin Çınar, Mahmut Özmen, Hamza Budak, Ersan Kaya, Süleyman Şahin ve Mekan Şahin’in de anıldığı program, İl Müftülüğü mensuplarınca okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tüm Şehitlerimiz için yapılan duaların ardından şehit babası emekli İmam Asım Safitürk Kur’an-Kerim’in Al-i İmran suresinde, “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler zannetmeyin ! Bilakis onlar diridirler. Rab’leri katında rızıklanırlar. Allah’ın fazlından verdiği nimetlerle mutludurlar” denildiğini belirterek, Bedir, Uhud, Çanakkale, 15 Temmuz ve bugüne kadar bu kutsal vatan için canını hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle andıklarını belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

“En Yüksek Makam Şehitliktir”

“Bugün bu kabristanda şehitlerimizi anmak için, onlara minnet duygularımızı ifade etmek için toplanmış bulunuyoruz” diyerek sözlerine başlayan İlimiz Valisi Sn. Vali Ahmet Hamdi Nayir, konuşmasına şu sözlerle devam etti :

“Bir insana nasip olabilecek en önemli rütbelerden, makamlardan birisi de elbette ki şehitliktir. Böyle bir iman duygusuna, böyle bir nimete sahip olduğumuz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Peygamberlerle birlikte haşr olunacak şehitlerimiz önemli bir fedakârlık sonucunda bu makamı elde ettiler. Verebilecekleri en kıymetli varlıklarını, canlarını feda ederek bu ülkeyi bize emanet ettiler. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan Sakarya’ya kadar, Kıbrıs’tan Kore’ye kadar savaş meydanlarında vermiş olduğumuz yüzbinlerce şehidimiz bulunuyor. Terörle mücadelede görev yaparken şehit olanlarla birlikte, ayrıca 15 Temmuz’da da bu ülkenin milli iradesini savunurken vermiş olduğumuz şehitlerimiz var. Milli Eğitim’den diyanet camiasına kadar, adliyemizden mülki idareye kadar görevleri sırasında her bir meslek grubundan şehit verdiklerimiz var.”

Kadirşinas olan bu millet, yapılan iyiliği, yapılan fedakârlığı asla unutmaz. Şehitlerimiz her bir ailenin efradı, her bir ailenin bir ferdi oldular, o acı bütün ailelerimiz tarafından hissedildi, bölüşülüp azaltılmaya çalışıldı. Eğer bugün minarelerimizde ezanlar okunabiliyorsa, gönderimizde bayrağımız nazlı-nazlı dalgalanabiliyorsa, mukaddesatımız, namusumuz güvence altındaysa inanıyoruz ve biliyoruz ki, yapılan bu fedakârlıklar sayesindedir. Biz burada bu töreni huzur içerisinde yapabiliyorsak, bunu yine onlara borçluyuz. Yüce Allah bu duygudan bizi mahrum etmesin, Şehitlerimizin ailelerine sabrın en güzelini, mükâfatın en fazlasını nasip etsin. Ülkemizi, yurdumuzu korusun, bu uğurda görev yapan askerimize, polisimize, insanımıza, kamu görevlimize de nasiplerin en hayırlısını versin.

Tüm şehitlerimizin rahmet ve minnetle yâd edildiği programda İlimiz Valisi Sn. Ahmet Hamdi Nayir, şehitlerimizin aileleri ve katılımcılarla birlikte kabristanda bulunan şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.