…
…
…
…
…
…
…
…
02 Mart 2022, Çarşamba Sakarya,Adapazarı

Sakarya İl Müftülüğünde ‘Koruyucu Aile Tanıtım Çalışması’ yapıldı.


Açılış konuşmasını yapan Sakarya İl Müftüsü Hasan BASİŞ koruyucu aile hizmetinin önemine ve din görevlilerinin bu alandaki gayretine değindi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa ZOR ise her iki kurum arasındaki güçlü iş birliğine vurgu yaptı.

İl Müftü Yardımcısı Burhan BİLGİN ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Elif CİVAN YÜCE ‘Koruyucu Aile Olmak’ hususunda kurum olarak müşterek yapılan çalışmalardan bahsettiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi görevlileri Çocuk Gelişimci Şerife SAKARYA ve Sosyal Çalışmacı Gökhan KALKAN tarafından Sakarya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personeline yönelik olmak üzere ‘Koruyucu Aile Tanıtım Çalışması’ yapıldı.

Adapazarı Yunus Emre Kuran Kursu Öğreticisi Rüveyda ALMAZ bir koruyucu aile olarak tecrübe paylaşımında bulunarak koruyucu aile olmanın güzelliği ve dini açıdan mesuliyetini izleyicilere anlattı.

Koruyucu Aile kısaca; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabildikleri bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.