…
…
…
…
07 Temmuz 2022, Perşembe Adapazarı,Sakarya

İLK ÖZEL KURULUŞA ERİŞEBİLİRLİK BELGESİ


               İl Müdürlüğümüze bağlı  20.07.2013 ve sayılı Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğine göre Kamu Kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapı, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık alan ve yeşil alan, spor alanları ve benzeri sosyal kültürel alt yapı alanları ile gerçek kişiler tarafından ve umuma açık hizmet veren her  türlü yapılar, toplu taşıma araçları için “Erişebilirlik Belgesi “ verilmektedir. Bu kapsamda ilimizde bulunan ve İl Müdürlüğümüze bağlı  özel olarak faaliyet gösteren  Özel  Güleryüz Bakım Merkezi 2021 yılı Nisan ayında mevcut hizmet binasına “Erişebilirlik Belgesi” almak için başvuru yapmıştır.

Gerek kuruluş işletmecisinin gerekse Erişebilirlik Komisyonunca özverili çalışmalarıyla binada ki bütün eksiklikler giderilip engelliler için erişebilinir hale getirilmiştir. Bahse konu olan çalışmalar neticesinde Sn. Valimiz Çetin Oktay KALDIRIM’ ın tensipleriyle “Erişebilirlik Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

                Sn. Valimiz adına İl Müdürümüz Sn. Musa ZOR  ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimi Sorumlusu İl Md. Yrd. SN. Ahmet  HAMARAT  tarafından  kurum yetkililerine “Erişebilirlik Belgeleri“  teslim edilmiştir.