…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Temmuz 2019, Perşembe

İl Müdürümüz SUBÜ’nün İlk Mezuniyet Törenine Katıldı


Sakarya’nın 2. Devlet Üniversitesi olarak geçen yıl SAÜ’ den ayrılarak kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(SUBÜ) görkemli bir organizasyonla ilk mezunlarını verdi. Esentepe Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda coşkuyla gerçekleştirilen ilk mezuniyet törenine, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sn. Musa ZOR da katılarak öğrencilerin heyecanlarını paylaştı.
Tören öncesi uluslararası müsabakalarda şampiyon olup dereceye giren milli sporcular, Teknoloji Fakültesinin Elektrikli Aracı ve TETRA ekibi ile birlikte alana giriş yaparken, mezun olan tüm öğrenciler de geçit yürüyüşü ile törendeki yerlerini aldılar.
 
Esentepe Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene İlimiz Valisi Sn. Ahmet Hamdi NAYİR’ in yanı sıra; Sakarya Eski Milletvekili ve Öğretim Üyesi Sn.Doç. Dr. Hasan Ali ÇELİK, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem YÜCE, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Sn. Nuri KOÇER, SUBÜ Rektörü Sn.Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, Baro Başkanı Sn.Av. Abdurrahim BURAK, Serdivan Kaymakamı Sn.Muhsin ÇATMADIM, Belediye Başkanları, İl Müdürümüz Sn. Musa ZOR, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri, Rektör Yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
“Türkiye’nin Bugünü ve Yarınısınız”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda SUBÜ’nün tanıtımına dair sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren SUBÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek evlatlarının onur gününe katılan kıymetli aileleri kadar kendilerinin de büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, öğrencilerin milli ve manevi duygularla bütünleşmiş, çağın beklentileri ve gereğine göre yetişmiş Türkiye’nin bugünü ve yarını olarak mezun olduklarını,  bu güzel güne ulaşmalarında ailelerinin, hocalarının ve iş dünyasının emeklerinin de unutulmaması gerektiğini, bu ilk yıllarında karşılarına çıkan her sorunun çözümünde İlimizdeki tüm kurum ve kuruluş ile özel sektörün desteklerinin de kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
  
“Hayatınıza Yeni Bir Başarı Halkası Eklediniz”

Bugün bu alanda başarı halkasına yeni bir halkayı ekleyen öğrencilerimizin sevincini ve mutluluğunu paylaşıp ailelerinin gururuna, onuruna ortak olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren İlimiz Valisi Sn. Ahmet Hamdi NAYİR, “Bu mezuniyetin bütün öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ülkemizin birçok bölgesinde icra ettiğimiz görevlerde, bir yerin marka değerini oluşturan hususlar içerisinde üniversitelerimizin özel bir yer tuttuğunu gördük ve buna gönülden inanıyoruz. İllerimiz tarihlerinden, kültürlerinden, sanayilerinden, turizm değerlerinden ve doğal güzelliklerinden kıymet alırlar. Aynı zamanda iyi eğitim veren, rüştünü ispat etmiş üniversitelerimiz, akademisyenleri ve öğrencileriyle yine o yere kıymet katarlar, o İlin tanınmasını, bilinmesini sağlarlar.
 
Bu mutluluğunuza ortak olurken, sizler için hayatta yeni başarıların olmasını da temenni ediyoruz. İlimizden ayırılacak olan öğrencilerimizin, yurdumuzun bu güzel köşesinin fahri birer temsilcisi olmalarını, her 54 plakası gördüklerinde buradaki hayatlarını, burada yaşadıklarını anımsayan, bu şehrin güzelliklerini ve değerlerini görev yaptığı her yerde anlatan birer fahri hemşehrimiz olmalarını istiyoruz.
 
“Sizlerden Beklentimiz Büyük”

Önünüzde uzun bir hayat var ve hem ülkemizin hem de ailelerinizin sizden beklentileri büyük. Bu zor coğrafyada iyi yetişmiş, değerlerine sahip çıkan gençlere çok ihtiyacımız var. Biz inanıyor ve görüyoruz ki, bunları fazlasıyla karşılayacak geleceğimizi emanet edeceğimiz emin eller olarak hayata atılacak olan gençlerimiz, kendilerinin ve ailelerinin gururu olacaklar. Eğitim hayatındaki başarılarınızı, iş hayatınıza da katacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz” dedi.
 
Konuşmaların ardından lisans düzeyinde üniversite birincisi olan Salim İbrahim Onbaşı isimli öğrenciye ödülü İlimiz Valisi Sn. Ahmet Hamdi NAYİR tarafından verilirken, mezun olan öğrenciler de diplomalarını Sn. Prof. Dr. Rektör SARIBIYIK, protokol üyeleri ve hocalarının elinden aldılar. İl Müdürümüz Sn. Musa ZOR da derece alan bir öğrencimize diplomasını ve hediyesini takdim etti.
 
“Mezuniyet Yemini Sonrası Kep Attılar”

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunu dereceyle tamamlayan öğrencilerin mezunlar anısına mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından, üniversite birincisi olan Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Salim İbrahim Onbaşı, okul birinciliğini elde etmesinde ailesinin ve üniversitedeki hocalarının katkısının büyük olduğunu belirterek mezuniyet yeminini yaptırdı.
 
Programın sonunda kep ve cübbelerini giyerek diplomalarını alan öğrenciler, mezun olmanın verdiği coşkuyla keplerini aynı anda havaya fırlattılar.