…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Temmuz 2024, Çarşamba Sakarya, Adapazarı

Engellilerin İstihdamını Artırmayı Hedefleyen Eğitim Programı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş engelli bireylerin, yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanmasında önemli bir işleve sahip olan gündüzlü bakım merkezlerimizin kapasitelerinin güçlendirilerek sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması amacıyla 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde eğitim programı başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerinin Niteliğinin ve Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında; Ankara, Antalya, Aydın, İstanbul, Mersin ve Sakarya illerindeki 7 pilot gündüzlü bakım merkezinde özel eğitim öğretmenlerinin görev aldığı eğitim programı düzenlendi.

Sakarya 7 Pilot İlden Biri Oldu

Engelli bireylerin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla uzman akademisyenler tarafından kişisel gelişim ve mesleki eğitimler verilerek, 28 merkezi kapsayacak şekilde ihtiyaç analizi yapılacak ve sonuçlar rapor haline getirilecektir. Bir yıl sürecek proje kapsamında gerçekleştirilecek ihtiyaç analizi doğrultusunda eğitim programları ve raporlama faaliyetleri hazırlanarak, elde edilecek verilerle, gündüzlü bakım hizmetleri için gerekli olan iyileştirmeler tespit edilerek hizmetlerin niteliğinin artırılmasını sağlanacaktır.

Bu kapsamda pilot kuruluşlardan biri olan İl Müdürlüğümüze bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bünyesinde başlatılan eğitim programına engellilerimiz katıldı.

08-12 Temmuz tarihleri arasında 1 hafta boyunca düzenlenen kişisel gelişim eğitimlerine Dr. Mustafa Karaağaçlı, Dr. Ferhat Kayacan ve Proje Koordinatörü Makbule Ekici katıldı. Eğitimde yer alan konu başlıkları şunlardır :

 

-Diksiyon ve Etkili Konuşma Teknikleri               -Engelli Hakları 

-Etkili İletişim                                                   -Stres Yönetimi

-Kendini İfade Etme Teknikleri                          -Mahremiyet ve Zorbalık

-Sunum Teknikleri                                            -İhmal ve İstismardan Korunma

-Kariyer Gelişimi ve E-KPSS Süreci                     -Güvenli İnternet Kullanımı

-Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri                         -Zaman Yönetimi

-Mülakat Teknikleri                                           -Motivasyon

 

Program sonunda düzenlenen sertifika töreni ile programa katılan engellilere sertifikaları teslim edildi ve pasta kesilerek program sonlandırıldı.