…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Kasım 2020, Cuma Adapazarı, Sakarya

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü


Öncelikle Çocuk Hakları Komitesi’nin belli aralıklarla yapılan Eğitimlerine katılım sağlandı.

Yapılan toplantılarda ortaya atılan fikirlerin hayata geçirilmesi için çalışma yapan Komitemiz fikirlerini ve taleplerini iletmek üzere İl Müdürümüz Musa Zor ile toplantı gerçekleştirdi. Bu sebeple Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem Yüce ile görüşülmesi talebimizi İl Müdürümüze aktardık.

Şehrimizde, birçok vatandaşımızın görmesi ve bilgi sahibi olması için merkezi bir noktada olmasının faydalı olacağını düşündüğümüz “Çocuk Hakları Durağı” açılması fikrimizi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem Yüce ile toplantı yaparak görüştük. Sayın Belediye Başkanımız bu talebimizi heyecanla ile karşıladı.

Dünya Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım 2020 tarihinden önce Kent Meydanındaki durağın Çocuk Hakları Durağı olarak hayata geçmesi mümkün oldu.

Bir diğer talebimiz ise Bilbordları kullanarak “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü duyurmaktı. Bu sebeple şehrimizin çeşitli bölgelerindeki Bilbordlarda yayınlanmak üzere “Dünya Çocuk Hakları Günü” ile ilgili afişler hazırlandı.

Bu süreçte ayrıca 21. Ulusal Çocuk Hakları Komitesi’ne komite üyelerimizle katıldık ve farklı konularla ilgili fikir ve projelerimizi aktardık.

Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle Komitemizin çalışmaları sonucu hayata geçirilen Çocuk Hakları Sokağı’nı ziyaret ettik.