…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Temmuz 2024, Perşembe Adapazari-SAKARYA

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kapsamında Koruyucu Aile Şenliği Düzenlendi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde ülke genelinde eş zamanlı olarak yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilimizde 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında “Koruyucu Aile Şenliği” düzenlendi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Macerapark tesislerinde düzenlenen etkinliğe Vali Yaşar KARADENİZ ve değerli eşleri Zehra KARADENİZ, Vali Yardımcısı. Selda DURAL, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin TURAN’ın yanı sıra, İl Müdür Yardımcıları, Kuruluş Müdürleri ve Şube Müdürleri katılarak koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.

Programın açılış konuşmalarını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya SELAMET konuşmasında şu sözlere yer verdi :

Aile Toplumun En Küçük Yapı Taşıdır

“Hani ilkokuldan bu yana öğretmenlerimizin söylediği bir söz vardır ya eminim hatırlarsınız :
"Aile toplumun en küçük yapı taşıdır" diye, işte bugün buradan en küçük yapı taşlarımızla sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Çocuklarımızın Kök Ailelerinden Kopmadan Büyümelerini Önemsiyoruz

“Rakamlar üzerinden konuşacak olursak, 2002 yılında 515 çocuk 500 aile yanında himaye edilirken, bugün itibariyle yurdumuz genelinde 8547 aile yanında toplam 10256 çocuk kalmaktadır. Şehrimizde ise 108 ailemizin yanında 131 çocuğumuz bulunmaktadır. Merkezde Bakanlığımız taşrada ise İl Müdürlüğümüz olarak çocuklarımızın ailelerinin gözetiminde, kök ailelerinden ve sosyal çevrelerinden kopmadan büyümelerini önemsiyor, çocuklara yönelik politikalarda aile bütünlüğünü önceliyoruz. “

Koruyucu Aile Hizmet Modelimiz Azerbaycan ve Özbekistan’a Örnek Oldu

Geçtiğimiz hafta Sn. Bakanımız Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ'ın müjdelediği mühim bir konunun altını çizmek istiyorum. Koruyucu Aile hizmetimiz Azerbaycan'da örnek alınmış, ülkeye adapte edilme sürecinde Bakanlığımızdan destek talep edilmiştir. Benzer şekilde Koruyucu Aile Hizmet Modeli Özbekistan tarafından incelenmiş, Bakanlığımızdan destek talep edilmiş ve destek görüşmeleri tamamlanmıştır. Bakanlığımız bu ülkelere koruyucu aile sürecinde rehberlik edecek, yol gösterici rol üstlenecektir, şüphesiz bu da başarımızın göstergesidir, referansıdır. Bu demek oluyor ki, sizler dünyaya yayılan çok kutsal bir oluşumun parçaları, en önemli destekçilerisiniz. Kıymetli Hanımefendi Sn. Emine ERDOĞAN’ın öncülüğündeki Gönül Elçileri projesinin kahramanları, umuda açılan kapının anahtarlarısınız.

Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ’in konuşmalarının ardından Koruyucu Aile olarak 10. yılını ve 5. yılını tamamlayan ailelere plaket verilerek hatıra fotoğrafı çekildi. Şenlik alanındaki eğlenceler ve ikramlarla devam eden programda çocuklar gönüllerince eğlendi.