…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Eylül 2024, Salı Sakarya Adapazarı

30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri


30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü kapsamında şehrimizde coşkulu etkinliklerle kutlandı. Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ himayelerinde düzenlenen etkinliklerde, gün boyu süren törenler ve sahne etkinlikleri yer aldı.

 

Program çerçevesinde şehrimizde yaşayan Gazi Ayhan İMAMOĞLU ve Şehit Muzaffer ÇETİN’in ailesi Zekeriya SELAMET Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ ve değerli eşlerinin katılımıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü tarafından evlerinde ziyaret edildi.

 

İlk olarak sabah saatlerinde Sakarya Valiliği Kampüsü'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalarda, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerini sunarak, bu anlamlı törenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnettarlığımız bir kez daha gösterildi.

Çelenk töreninin ardından Sakarya Valiliği makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ ev sahipliğinde, belediye başkanları, kurum müdürleri ve protokol üyeleri bir araya gelerek, Zafer Bayramı'nı kutladı. Programın devamında Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde gerçekleşen kutlama töreni, halkımızın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşle devam etti.

Yürüyüşün ardından Ofis Sanat Merkezi'nde “Zafere Giden Yol” temalı bir fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Milli Mücadele dönemini ve Büyük Taarruz'un izlerini taşıyan karelerle ziyaretçilere sunuldu. Öğle saatlerinde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için okunan Mevlid-i Şerif ile şehitlerimiz dualarla anıldı. Akşam saatlerinde Demokrasi Meydanı'ndan başlayan fener alayı, Millet Bahçesi'nde son buldu.