…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Sakarya, Türkiye

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ


İl Müdürlüğümüze bağlı Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen programa İlimiz Valisi Sn. Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, STK temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, engelliler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hikmet Çakar’ın açılış konuşmasını yaptığı sırada farkındalık oluşturmak için salonun ve sahnenin ışıkları 1 dakikalığına karartıldı.

Engelsiz Mehter Takımının verdiği mini konser ile devam eden programda, engellilerin yaptığı etkinliklerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ve Engelsiz Tiyatro oyunu büyük beğeni toplarken, koruma ve bakım altında bulunan engelliler tarafından seslendirilen şarkılar, halk oyunları gösterisi ve Hababam Sınıfı performansı da ayakta alkışlandı.

Programda Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla engellilere yönelik gerçekleştirilen Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu Sertifikalarını veren Vali Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında şu sözlere yer verdi :

 “Her birimiz büyük insanlık topluluğunun birer ferdiyiz. Aile fertleri, paylaşmayı bilen kişilerdir. Paylaşarak neşelerini, mutluluklarını artırırlar, yine paylaşarak dertlerini, kederlerini azaltmaya çalışırlar. Toplum olarak bunlara çok ihtiyacımız var. Toplum içerisinde zengin ve fakir, hasta ve sağlıklı, engelli ve engelsiz herkes paylaşmaya muhtaçtır, birbirini anlamaya muhtaçtır.

Engelli gençlerimize fırsat verildiğinde en güzelini başarabileceklerini ve hiç bir engeli tanımadan her şeyin üstesinden gelebileceklerini bugünkü etkinlikte hep birlikte şahit olduk. Onlara sunulan imkânların, verilen emeklerin gerçekten karşılığını verdiklerini görünce hem kendileri mutlu oldular hem de bizleri mutlu ettiler. Bu tür haftalar ile günler toplumda farkındalığın oluşması ve engellilerimizin de kendilerini keşfedebildikleri özel zamanlardır. Bugün engelli kardeşlerimiz bizlerle her şeylerini paylaştılar, sevgilerini ve muhabbetlerini sundular, hiçbir engeli tanımadıklarını ve hayatın paylaşmaya engel olmadığını da burada bize fiili olarak göstermiş oldular.

Büyük bir hayranlıkla izlediğim böylesi güzel etkinlikte emeği geçen İl Müdürlüğümüz ve Merkezimizde görev yapan arkadaşlarımız dâhil, orada kalan tüm gençlerimize, ailelerine ve onlara emek veren herkese teşekkür etmek ediyorum”.

Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde koruma ve bakım altında bulunan engellilerce atölyelerde yapılan el işi ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri engellilerimiz ve aileleri ile sohbet edip hatıra fotoğrafı da çektirdi.