…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2024, Cuma Sakarya,Adapazarı

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLER


Sakarya Meydan Muhaberesinde kazanılan zaferin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e “MAREŞAL” rütbesi ile “GAZİ” unvanı verilişinin anısına kutlanan, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile ilimizde törenler düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ilimizde düzenlenen programlar büyük bir katılımla gerçekleştirildi. İlk olarak Sakarya Valiliği kampüsünde Atatürk anıtına çelenk koyma ve saygı duruşu töreni düzenlendi. Törende, Sakarya Vali Vekili Ersin Emiroğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ramazan Sedat Baş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet, Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Cantez ve şehir protokolü yer aldı.

KAHRAMANLARLA YÜRÜYORUZ

Çelenk töreninin ardından, Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen “Kahramanlarla Yürüyoruz” adlı kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüşüne protokolün yanı sıra şehrimizdeki gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler eşlik etti.

GAZİLER ONURUNA YEMEK DÜZENLENDİ

Yürüyüş etkinliğinin ardından gaziler onuruna yemek düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların da yer aldığı Sakarya Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen yemek programına Vali V. Ersin EMİROĞLU, Milletvekili Murat KAYA, İl Müftüsü Mehmet AŞIK, protokol üyeleri ve gazilerimiz katıldı. Yemek sonrası protokol konuşmaları ile devam eden program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla son buldu.

ŞEHİT VE GAZİ EVLERİ ZİYARET EDİLDİ

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında daha sonra, Vali V. Sn. Ersin EMİROĞLU İl Müdürümüz Sn. Zekeriya SELAMET ile birlikte Şehit Mesut KIROĞLU’nun kıymetli emaneti, şehit annesi Nuriye KIROĞLU’nu ve Gazi Huzur UZUN’u evinde ziyaret etti. Vatan bekası için canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ederek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın selamlarını iletti.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ZİYARET EDİLDİ

Etkinlikler kapsamında, Vali V. Sn. Ersin EMİROĞLU İl Müdürümüz Sn. Zekeriya SELAMET ile birlikte Sakarya Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkan V. Hüseyin CANTEZ’i ve dernek üyelerini de ziyaret etti. Bu vesile ile 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir kez daha kutluyor, ebediyete irtihâl etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, hayatta olan kıymetli gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.