…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Temmuz 2024, Çarşamba Sakarya, Adapazarı

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ PROGRAMI


15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde düzenlenen anma programları kapsamında aziz şehitlerimizi yâd edildi, kahraman gazilerimizle bir araya gelindi.

Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı, 28.Dönem TBMM Başkanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali YILDIRIM 15 Temmuz etkinliklerine onur konuğu olarak katıldı.

Sakarya Valiliğinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında ilk önce Adapazarı Kültür Merkezi önünde 15 Temmuz fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Ardından 15 Temmuz Şehidi Serdar GÖKBAYRAK’ın Arifiye ilçesinde bulunan kabri ve ailesi ziyaret edildi.

Ardından Orhan Camii’nde kılınan öğle namazı ve öncesinde okunan mevlid-i şerif ile aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz anıldı, İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından 15 Temmuz gecesi meydanlarda vatanı müdafaa ederken şehadete yürüyen 251 şehit için dua okudu.

Daha sonra Çark Caddesi’nden başlayarak Demokrasi Meydanı’nda son bulan “15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü” düzenlendi. Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ başta olmak üzere, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ALEMDAR, Sakarya Milletvekilleri Çiğdem ERDOĞAN, Murat KAYA, Ertuğrul KOCACIK, İl Emniyet Müdürü Selçuk DOĞUŞ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya SELAMET, Garnizon Komutanı Vekili Albay Ramazan Sedat BAŞ, Jandarma Alay Komutanı Albay Nejdet KARACA, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından “15 Temmuz Özel” programı başladı. Sakarya'da darbecilere karşı yazılan demokrasi zaferinin hatırlandığı programa, Büyükşehir Kent Orkestrası'nın zafer marşları çalmasıyla start verildi. Daha sonra Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık önderliğinde 15 Temmuz gecesi sokakta ve meydanlarda vatanı müdafaa ederken şehadete yürüyen 251 şehit için dua okundu.

Sahneye çıkan tasavvuf korosu, 8 yıl önce yazılan destanı anlatan şarkılar okudu ve Şehit Özel Harekât Ömer Halisdemir'e ithafen yazılan "30 Kuş" şiiri seslendirildi. Büyükşehir gençlik korosu sahneye çıktığı sırada telefon ışıkları açıldı, programda adeta bir ışık gösterisi ortaya çıktı.  "Kardan Aydınlık" ezgisini seslendiren koro, Türk Bayrağı ve Özgür Filistin ile Özgür Doğu Türkistan yazılı tişörtlerle sahnede yer aldı.

15 Temmuz gazileri adına konuşan İlyas Dirin’in, vatan aşkını ifade ederek halkın gücünden büyük güç olmadığının altını çizen konuşması beğeni topladı.

"Ruhunu satanların ihaneti sizinle son buldu"

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Başkan Alemdar, ihanete vatandaşın güçlü iradesinin son verdiğini belirterek, "Bundan 8 yıl önceydi, gecenin karanlığında ruhunu karartmış, vicdanını karatmış, milletin parasıyla emanet edilmiş silahları bizlere doğrultan hainlerin karanlığını aydınlatan sizlere şükranlarımı sunuyorum. Millete pranga vurmaya çalışanların ihanetine son veren sizdiniz. Bayrağını seven herkes bu meydanı yarım saat içinde doldurdu. Biz vatanımızı böldürmeyiz, bayrağımızı indirmelerine izin vermeyiz dediler." dedi.

Program, 8 yıl önce olduğu gibi tüm camilerde selâların okunmasıyla son buldu