…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Ekim 2020, Pazartesi Hendek, Sakarya

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Programı


Programa; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sn. Musa Zor, Hendek Belediye Başkanı Sn. Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tekin Ulaş KARTEPE, Huzurevi Müdiresi Nurdan AVCI, Hendek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Gülşen Fatma DURSUN, kuruluş personeli ve huzurevi sakinleri katıldı. Huzurevi bahçesinde etkinliğe katılan huzurevi sakinlerine, avlunun dışından trafiğe kapatılan sokağa Hendek Belediyesi tarafından kurulan sahnede canlı müzik ziyafeti verildi.

YAŞLILAR TOPLUMUN HAFIZASI NİTELİĞİNDEDİR

“Bizim geleneğimizde, aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleri değerli büyüklerimizdir. Bir toplumun hafızası niteliğini taşıyan, geçmişten günümüze aktarımı sağlayan büyüklerimizin “ikinci bahar” niteliği taşıyan bu dönemlerinde sağlık, huzur ve refah içerisinde yaşamalarına yönelik çalışmalar yürütüyor, bu konuya azami hassasiyet gösteriyoruz. Hem Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak hem de il nezdinde Sakarya İl Müdürlüğü olarak yaşlılarımızın refahını bir adım daha ileriye taşımak bizim en büyük amacımızdır. Verdiğimiz hizmetlerin kalitesinin bir adım ileriye taşımak için, hem bizler hem de burada görev yapan arkadaşlarımız azami gayret gösteriyoruz. Sizlerin memnuniyetini sağlamak bizim görevimizdir. Bu vesile ile 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor ellerinizden öpüyorum.”

Hendek Belediye Turgut BABAOĞLU ise, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN BURDAYIZ

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, huzurevi sakinlerini selamlayarak şu ifadelere yer verdi; “Bugün farkındalık yaratmak için buradayız, hepimiz bir gün yaş alacağız. Yaşlanınca kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak bugün başımızın tacı büyüklerimize öyle davranmalıyız.”  “Yaşlılara Saygı” adlı şiiri okuyan Babaoğlu, “Kültür ve değerlerimizi geleceğe taşıyan en kıymetli hazinemiz olan sizler, saygının, sevginin ve hürmetin en büyüğünü hak etmektesiniz. Yaşlılarımız, büyüklerimiz bizim medeniyetimizdir. Yaşlılarımız berekettir, şükürdür.  Hiç birimizin gençliğinden eser kalmayacaktır. Ülkesine ve milletine en güzel hizmetleri vermiş olan yaşlılarımızı, mutlu etmek, onore etmek, onları ziyaret etmek en kutsal görevlerimiz arasında yer almaktadır.

Zira Hadiste yer aldığı gibi “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” (Tirmizi, Birr, 25/15, IV, 322.)”