…
08 Kasım 2023, Çarşamba Ankara, Türkiye

Koruma ve Bakım Altındaki Çocukların Katılımıyla Kitap Günleri Başladı


Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardaki bakım ve koruma altındaki çocukların katılımıyla Kitap Günleri başladı.

Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlardaki bakım ve koruma altındaki kuruluşlarda Dünya Çocuk Kitapları Haftası etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Çocuk Bakım Kuruluşlarında Kitap Günleri kapsamında çocukların kitap okuma alışkanlığı kazanması, bilinçli okur-yazar olması, bilişsel ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesi, milli ve kültürel değerleri öğrenmesi, bireysel yeteneklerinin keşfedilmesi ile okuma kültürünün yerleştirilmesi hedefleniyor.

Çocuk Dostu Kitaplar, Çocuk Bakım Kuruluşlarında Yer Alacak

Hazırlanan proje ile Çocuklar için Türk Masallarından Seçmeler seti yaş gruplarına uygun çocuk bakım kuruluşlarında yer alacak.

Koruma ve bakım altındaki yabancı uyruklu çocukların bireysel ihtiyaçları da düşünülerek farklı dillerde kitapların Bakanlığa ait çocuk bakım kuruluşlarında yer alması sağlanacak.

Hikaye, Masal Okuma ve Yazma Atölyeleri Oluşturulacak

Koruma ve bakım altında bulunan çocukların katılımı ile alanında uzman kişiler tarafından hikaye okuma ve yazma etkinlikleri düzenlenerek çocukların yetenekleri de gün yüzüne çıkarılacak.

Çocuk bakım kuruluşlarında bulunan 4-10 yaş aralığındaki çocukların katılımı ile masal-hikaye dinletileri düzenlenerek çocukların hayal dünyalarının zenginleştirilmesi sağlanacak.

Çocuk kitabı yazarları ve hikaye anlatıcılarının katkı sağlayacağı, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının destek vereceği program ile çocukların birçok alanda gelişimlerine katkı sağlamak hedefleniyor.