…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Osmaniye

Şehitlerimizin Aileleri ve Gazilerimiz Onuruna “Osmaniye Şehitlerini Anıyor” Programı Düzenlendi


        Osmaniye Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Programı kapsamında şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz onuruna “Osmaniye Şehitlerini Anıyor” programı düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve yakınları katıldı.


        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Alibeyli Camii Müezzini Habib Güner tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Ali Çakmak şehitlerimiz için dua etti. Daha sonra İl Müftülüğü İmam Hatiplerinden Mustafa Adıgüzel ve Metin İlya ilahi dinletisi sundu. Kutlama mesajlarının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesaj okundu.


        Törende konuşan Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, “Kahramanlarımızı vatan sevdasıyla yetiştiren siz kıymetli aileleriyle ve gazilerimizle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Sizler yiğitlerimizin bizlere bıraktığı en kutsal emanetsiniz. Her zaman ve her koşulda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Milletine aşık, Bayrağına sevdalı, Vatanına tutkulu mert ve yiğit evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri yürekten kutluyorum. Bugün göklerde Şanlı Hilalimiz dalgalandırıyor, yıldızımızı ilelebet parlatıyorsak bunu vatanına toprak, Bayrağına asalet, Yurduna hürriyet olan Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize borçluyuz. Şehidim şimdi nurlar içinde yatıyorsun, biliyoruz ki senin kanınla yoğruldu bu kutsal topraklar, senin kanınla yeşerdi nefes aldığımız bu ağaçlar. Sakın ola gözün arkada kalmasın. Çünkü Türkün ateşi sönmez, vatan sevdası bitmez, çünkü bizler Ay Yıldızlı Al Bayrağımızı ilelebet dalgalandırmaya ant içtik. Ne demişti İstiklal Şairimiz Mehmet Akif;


Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.
Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz.


        Tarih boyunca vatanı, bayrağı ve onuru için mücadele eden kahraman şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu onuru yaşatan Çanakkale şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum. Osmaniye’nin yiğit şehitlerinin kıymetli aileleri ve gazilerimiz sizleri kez daha saygıyla sevgiyle selamlıyorum. ”dedi.


        Valimiz Sayın Yılmaz’ın konuşmasının ardından “18 Mart Çanakkale Zaferi” konulu video gösterildi. Okul Destek Projesi öğrencilerinden Sinem Asker’in okuduğu “Bayrak” isimli şiirle devam eden programda Sanat Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” isimli tiyatro gösterimi yapıldı. Sanat Atölyesi öğrencilerinin mini konserinin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sesinden Arif Nihat Asya’nın “Dua” isimli şiiri sunuldu.


        Program günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.