…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe

OSMANİYE VALİLİĞİ TARAFINDAN GAZİLERİMİZ ONURUNA YEMEK PROGRAMI DÜZENLENDİ


        19 Eylül Gaziler Haftası nedeniyle Osmaniye Valiliği tarafından Gazilerimiz ve yakınları onuruna yemek programı düzenlendi.

        Polisevi’nde düzenlenen programa Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazilerimiz ile aileleri katıldı.

        Programın başında, gazilerimizin ve ailelerinin bulunduğu masaları tek tek dolaşarak bir süre sohbet eden Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, gazilerimize şükranlarını sundu.

        Bestamı Aksu Kuran Kursu imam hatibi Hasan Akın tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Programda konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, “Bugün şehitlik niyetiyle giriştiği mücadeleden gazilik onuruyla çıkan kahramanların şan ve şeref günüdür. Atalarımız tarihimiz boyunca “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla büyük mücadeleler vererek bayrağını, vatanını ve istikbalini canı pahasına korumuş, bizlere kahramanlıklarla dolu bir geçmiş emanet etmiştir. Bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, gazilerimize sahip çıkmak adına her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Ve şunu da çok iyi biliyoruz ki şehitlik ve gazilik unvanları hiçbir maddi değerle hiçbir dünyevi paye ile ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerimiz milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir. Bugün aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza sahip çıkarken bizim de en büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak ve aziz milletimizle dayanışma içinde bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır. Bu vesile ile vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı Gazi unvanın verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum. “diye konuştu.

         Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada “Tarih boyunca, Türk milletinin aziz evlatları, şehitlik ve gazilik makamlarına nail olabilmek için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koymaktan çekinmemiş, yazdığı kahramanlık destanlarıyla bunu defalarca ispat etmiştir. Şehitlik nasip olduğunda nurlanmayı, gazilik nasip olduğunda onurlanmayı kendisine bahşedilen en büyük mertebe bilmiştir. Bu nedenden dolayı analarımız evlatlarını “git oğul git, ya gazi ol ya şehit” diyerek cepheye yollamıştır. “Ya şehit ya gazi olayım” diyerek yola çıkan ve gazi olan Değerli Gazilerimiz, Aziz vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için cepheden cepheye koşan ve bu uğurda şehitliği göze alan sizler ülkenin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abidelerisiniz. Bizler, aziz şehitlerimiz ve siz gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde sizlerden aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye'yi imar ediyor, devletimizin imkânları dâhilinde şehit ailelerimiz ve siz gazilerimiz için her zaman en iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gaziler ve Şehitler diyarı olarak adlandırdığımız ve bununla gurur duyduğumuz memleketimizde, Osmaniye Valiliği olarak programa katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gaziler gününüzü kutluyorum. Bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Sizleri bir kez daha en içten muhabbetle selamlıyor saygılar sunuyorum.” dedi.

         Açılış konuşmalarının ardından Müftü Bestami Aksu Kuran Kursu Yöneticisi Hasan Akın tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Program İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun şehitlerimiz ve ahirete intikal etmiş gazilerimiz için yaptığı dua ile son buldu.