…
…
…
…
…
29 Kasım 2019, Cuma Osmaniye, Türkiye

Çocuk Hakları İle Yuvadan Geleceğe


İl Müdürlüğümüz Çocuk Hakları Birimi İl Çocuk Komitesi tarafından, yıllar önce İl Müdürlüğümüze bağlı Yüksel Özden Çocuk Evleri Sitesinden hizmet almış gençler ile aynı kuruluşta kalan çocuklarımız onuruna yemek programı düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sosyal Tesislerde verilen akşam yemeğine, Çocuk Hakları İl Çocuk Komite Üyeleri, kuruluşumuzda görevli meslek elemanları, Çocuk Evleri Sitesinden hizmet almış gençler ve hizmet almaya devam eden çocuklarımız katıldı. Kuruluşta kalan çocuklar, daha önce yetiştirme yurdunda kalan gençlerle sohbet etti. Geçmişte yetiştirme yurtlarında hizmet alan gençler; Türkiye’nin çeşitli yerlerine dağılan gençlerle sürekli iletişim halinde bulunduklarını belirterek, onlarla bir aile gibi olduklarını, mutluluklarını ve üzüntülerini paylaştıklarını, yetiştirme yurdunda kalan gençlerin daha mücadeleci olduğunu, buradaki çocuklara her türlü imkânın sağlandığını, birçoğunun iş sahibi olduğunu ve kamuda istihdam edildiğini anımsatarak, yetiştirme yurtlarından başarılarının örnek alınacağı çok sayıda gencin yetiştiğini ifade ettiler.

Program sonunda, katılımcılar Osmaniye Çocuk Hakları birimine kendilerini böyle bir etkinlikle bir araya getirdiklerinden dolayı teşekkürlerini sundular ve etkinlik hatıra fotoğrafı ile sonlandırıldı.