…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Eylül 2019, Cuma Ordu,Türkiye

Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi Semineri Yapıldı


Finansal Okuryazarlık ve analizi Ekonomik Güçlenmesi Semineri Yapıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın planlama Güçlenmesi Strateji Belgesi-Eylem Planı (2018-2023) ve Cumhurbaşkanlığı III. 100 Günlük İcraat Programı İçeriği " Kadınların Finansal Okuryazarlık hakkındaki bilgileri ve farkındalıklarının artırılması " hakkında bilgi sahibi İllerimiz Başkanımızın koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Küçük ve Orta Ö lçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), TOBB Vakfı (TİSVA) işbirliği ile " Finansal Okuryazarlık ve Ekonomik Ekonomik Güçlendirme" semineri 500 merkez katlanırken Ordu Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonu gerçekleştirildi.
Seminere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender YANIK, İl Müdür Yardımcıları Ercan OKUR, Gülnur GÜNGÖR, Kuruluş Müdürleri ve davetliler katıldı.

Para ödeyici personelin para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım yönetimi, özel emeklilik sistemi, yerli malı işletimi ve girişimcilik gibi sistemler hakkındaki kurslar ve sunum hakkında sunumlar yapıldı.

İlçe Müdürü YANIKSahip olduğumuz medeniyet mirası içinde aile kurumu öncüsü ve belirleyici bir değere sahiptir. Bu yapının daha ayrıntılı ele alınması, çözüm kablarının yeni bir ufuk kazandıracaktır. Aile içi tesislerimizde çalışanlarımızda hakaret ve sorumluluklar bazi, zengin bir kültürel mirasa sahibiz. Evrensel bir kurum olan aile, yapısal özellik, geçirdiği değişim evreleri, odaklığı konusunda temel temel bir çözüm ünitesidir. Toplumda en küçük yaşam tarzı yaşam tarzı olarak kabul ettiğimiz ailenin, işlevlerini icra edememesi ülkeler için ağır sorun tablosunun habercisidir. Sağlıklı aile yapısı yalnız kendi üyeleri için değil, çevresi ve toplumu için bir denge ve güven unsurudur. Bugün yaşadığımız ağır sorun tablosunun altındaki sorun çözme kabiliyetini kaybetmekte olan aile toplulukği vardır. Güçlü ve sağlıklı aile demek, bozulmadan gurur duyduğumuzda çocuk nüfusun ve genç nesillerin İşlevlerini sürdüren aile, çocuğuna, gencine, kadınına, engellisine, yaşlılığını sağlıklı bir çevre ortamında ailedir. Ailemizin temel taşı olanların yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, personelin emeklilik sistemi ve yerli malı kullanımı gibi konularda farkındalıklarının artırılması konusunda yaptığımızımız seminerimize ulaşmaktan sonra teşekkür ederiz. ”Dedi.

Seminer, sunanlara belgelerin ve bez çantaların takdim ettiğiyle son buldu.