…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Nisan 2019, Çarşamba Türkiye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yapılan Etkinlikle Coşku ile Kutlandı


Ünye Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzce organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği yapılan gösteriler, oynanan oyunlar, yapılan yarışlar ile coşku ile kutlandı.
Yapılan etkinliğe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Ender YANIK, İl Müdür Yardımcısı Ercan OKUR, Kuruluş Müdürleri, davetliler ve çocuklar katıldı.
Programda Çocuklar ile pasta keserek konuşma yapan İl Müdürü YANIK konuşmasında “Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza, atamızın verdiği önemi ifade etmektedir.

Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de burada karşımıza çıkmaktadır. Bu günde hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olacağız. Hem de çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; devletimize, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır.

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler.

Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.” dedi.