…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Eylül 2020, Cuma Türkiye, Niğde

İl Müdürlüğümüzde Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni düzenlendi.


     Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Şehit Ailelerine ve Gazilerimize teslim edilmek üzere Devlet Övünç Madalyası tevcih töreni düzenlendi.

        Törene, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca, Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde İl Başkanı Ramazan Yıldız ve Şehitlerimizin kıymetli aileleri ile Gazilerimiz katıldı.

        Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı.

      Törendeki konuşmasında Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek; “Devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna şahadete yürüyen şehitlerimizin yakınlarına, yine bu uğurda gazi olan kahramanlarımıza Sayın Cumhurbaşkanımız adına devlet övünç madalyalarını takdim etmek için buradayız.Sözlerimin başında tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yine tüm gazilerimize şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.

      Kıymetli Şehit Yakınlarımız; Sizler; bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için en değerli varlıklarınızı, belki evladınızı, belki kardeşinizi, belki de eşinizi feda etti niz. Değerli Gazilerimiz; yine siz bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canınızı ortaya koydunuz, kahramanca mücadele ettiniz ve gazi oldunuz.

      Biz bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak, güven içinde yaşıyorsak sizlerin sayesindedir. Millet olarak sizlere olan borcumuzu hiçbir şeyle ödememiz mümkün değildir. 

       Sizler; şehit yakını olmakla, gazi olmakla zaten milletimizin gönlündeki en yüce makama ulaştınız. Çünkü Şehitlik ve gazilik, Türk Milleti için daima büyük bir onurdur.

      Bizim için şehit “nurlanmış”  gazi ise “onurlanmış” askerdir.  Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Elde edilen bu makamların yanında takdim edeceğimiz bu madalya sadece tamamlayıcı bir unsurdur. Devlet olarak millet olarak sizlere karşı vefa borcumuzun, şükran duygularımızın bir ifadesidir. Hayat boyu saklayacağınız, torunlarınıza bırakacağınız bir değerdir.

       Değerli Şehit Ailelerimiz, Değerli Gazilerimiz,

    Şunu biliniz ki; sizler bizim için çok önemlisiniz. Devlet olarak, millet olarak daima sizlerin yanınızdayız, yakınınızdayız, sizlere başta valiliğimiz olmak üzere devletimizin tüm kurumlarının kapıları sonuna kadar açıktır. Sizlerin sorunları bizim sorunlarımızdır. Çünkü sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz, çünkü sizler bu milletin kahraman gazilerisiniz.

       Bugün burada Devlet Övünç Madalyalarını Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevdi etmekten dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

       Bu vesileyle, sizler adına da Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygularla sözlerimi sonlandırırken, tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle, tüm gazilerimizi de minnetle bir kez daha anıyorum, Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

      Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek konuşmasının ardından Şehidimiz Astsubay Üçvş. Yakup Avşar, Şehidimiz P. Uzm. Onb. Halis Sayın, Şehidimiz J. Uzm. Çvş. Efe Osman Apaydın, Şehidimiz Polis Memuru Erol Öncel’in kıymetli aileleri ile Gazimiz J. Yüzbaşı İdris Tom ve Gazimiz J. Uzm. Çvş. Sedat Özdin’e Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyalarını takdim ettiler.