…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Aralık 2019, Çarşamba Niğde, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğümüzce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Niğde Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğümüz tarafından İl Müdürlüğümüz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Sayın Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK ve Eşi Çiğdem OLGUN ŞİMŞEK hanımefendi, Milletvekilimiz Sayın Selim GÜLTEKİN ve Eşi Begüm GÜLTEKİN hanımefendi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Muhsin KAR, İl Jandarma Komutanı Albay Garip GÜMÜŞ, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa YİĞİT, Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşların idareci ve sakinleri katıldı.

Niğde Valimiz Yılmaz ŞİMŞEK, İl Müdürlüğümüz konferans salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, bir toplumun gelişmişliğinin insan hayatına özellikle de engellilere verilen değerle ölçüldüğünü söyledi.

Engellilere yönelik projeler yürüttüklerini belirten ŞİMŞEK, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını sağlamak karşılayacakları bütün engelleri ortadan kaldırmak ve onların en iyi yaşam sürdürmelerini sağlamak toplum olarak hepimizin görevidir. Engellerin sorunu sadece onların, ailelerin görevi değil toplum olarak hepimizin sorumluluğundadır. Niğde'de kamu kurumlarında ve toplumsal alanlarda engellilere yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Amacımız, Niğde'yi bir engelli dostu şehri yapmak."

İl Müdürümüz Harun KOCA da dünya nüfusunun yüzde 15'ini engellilerin oluşturduğuna dikkati çekerek, "Türkiye nüfusunun yüzde 11'inin engelli olduğu tahmin edilmektedir. Niğde'de 450 engellimizi rehabilite etmekteyiz. Bunun yanında 3 bin engellimize de evde bakım maaşı ödemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğümüz sakinleri tarafından şarkılar söylendi, şiirler okundu. Sunulan tiyatro oyunu izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.