…
…
…
…
…
…
25 Kasım 2022, Cuma Niğde

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


25 Kasım, Birleşmiş Milletlere üye birçok ülke ile birlikte “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak anılmaktadır.

Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır. Kadınlarımız her daim hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde yer almış ve almaya devam edecektir. Kadınlarımız eğitimden sağlığa, siyasal yaşamdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumluluklarla birçok başarıya imza atmış ve Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur.

Ülkemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadın haklarının güçlendirilmesi konusunda yasal düzenlemeler tamamlanmış, bu düzenlemeler ile kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli adımlar atılmıştır.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesi için farkındalığın artırılmasına yönelik paydaş kurumlarımızla birlikte günün anlamı ve önemini belirten afiş, pankart vb. materyallerle birlikte halkımızın yoğun olarak geçtiği Ömer Halisdemir Meydanında stant açtık. Valimiz Sayın Mustafa Koç ve Eşi Sayın Neslihan Gül Koç Hanımefendi kurulan stantlarımızı ziyaret ettiler.

 

ŞÖNİM hizmetleri hakkında bilgilendirme yapılarak kadına yönelik şiddetle ilgili broşür dağıtıldı. Kurulan panoya Sayın Mustafa Koç, Eşi Sayın Neslihan Gül Koç Hanımefendi, İl Müdürlüğümüz, Müdürlüğümüze bağlı Kuruluşlarımızda görev yapan personelimiz ve vatandaşlarımız ellerini turuncu boya ile kaplayarak el izlerini bıraktı.

“Kadınlar için daha aydınlık bir gelecek” şiarıyla turuncu renkli balonlarımızı, farkındalık oluşturmak amacıyla Ömer Halisdemir Meydanında Valimiz Sayın Mustafa Koç başkanlığında ve paydaş kurumlarımızla birlikte uçurduk.