…
…
…
…
…
…
18 Eylül 2020, Cuma Türkiye, Niğde

19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun.


“19 Eylül Gaziler Günü” ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Niğde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız’ın çelenk sunması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam eden törene, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Siyasi Partilerin İl Başkanları ile şehit aileleri ve gazi dernekleri başkanları ve gazilerimiz katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız’ın yaptığı tören, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’in gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutlaması ile son buldu.

Törenin ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazi dernek başkanları ile gazilerimiz Niğde Öğretmenevi bahçesinde bir araya gelerek sohbet ettiler.

Daha sonra Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Kıbrıs Gazisi Halil Nuri Kayhan’ı evinde ziyaret etti.