…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Kasım 2020, Cuma Nevşehir

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


21 Kasım 2020 Cumartesi günü Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri J.Kd.Bçvş. Ramazan AKKAYA ile J.Asb. Çvş. Reyhan KUTALİ Göreme Beldesi Açık Hava Müzesi önünde vatandaşlara KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapmış ve KADES broşürlerini vatandaşlara dağıtmıştır.

22 Kasım 2020 Pazar günü KADES uygulaması hakkında bilgilendirme ve kades broşürlerinin dağıtımı Ürgüp ilçesi Üç Güzeller Mevkiinde J.Kd.Bçvş. Ramazan AKKAYA ile J.Asb. Çvş. Aslıhan EKİNCİ tarafından yapılmıştır.

23 Kasım 2020 Pazartesi günü Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri J.Kd.Bçvş. Ramazan AKKAYA ile Şiddet Önleme Merkezinde görevli Sosyolog Duygu ESEN tarafından Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığında görevli erbaş ve erlere "Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele" konularında seminer verilmiştir.

Ayrıca 23 Kasım 2020 tarihinde Güvercinlik Vadisinde Kadın Konukevimizin üretmiş olduğu ‘Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans logolu maske dağıtımı yapılmıştır ve vadi yürüyüşü ardından İlimiz  ‘Kayaşehir Kadına Şidete Hayır’ Turuncu Işık yansıtması ve yine Avanos Asma Köprü, Bayrak Tepesi, Ürgüp Üçgüzeller Temenni Tepesi, Uçhisar Kalesi, Göreme Roma Kalesinin Turuncu ışık aydınlatması ile farkındalık oluşturuldu. 25 Kasım Sabahı ilimiz Kapadokya Semalarında Kadına Şiddete Sıfır temalı balonlar havalandı.

24 Kasım 2020 Salı günü Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince hazırlanan “Şiddet gördüğünde veya şiddete tanık olduğunda sessiz kalma. 183 ve 112 numaralı telefonları ara!” kısa mesajı, sistem üzerinde kayıtlı olan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formunda ismi bulunan şiddet mağduru kadınlara gönderilmiştir. 

25 Kasım 2020 Çarşamba günü ise İl Merkez, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş ve Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlıkları vatandaşların yoğun olduğu yerlerde vatandaşlara KADES uygulamasını tanıttı ve KADES broşürlerini dağıttı.

25 Kasım 2020 Çarşamba günü saat:10.00’da Valilik toplantı salonunda icra edilen faaliyet sonrası Vali Başkanlığındaki heyet önce İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirliğini ve akabinde İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğini yerinde ziyaret etmiştir. Heyete; Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğinin faaliyetleri hakkında bilgi verilmiş ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Avrupa Birliği ile yürütülen proje kapsamında yeni yapılan bekleme ve ifade alma odası ve tertip edilen özel araç tanıtılmıştır.