…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
07 Ekim 2020, Çarşamba Muğla,Türkiye

İl Müdürlüğümüz binasında yangın söndürme tatbikatı yapıldı.


İl Müdürlüğümüz ve Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan personellere “Yangına Müdahale, Mutfak Yangınları, Temel Yangın Söndürme” konularında eğitim verilerek, İl Müdürlüğümüz binasında yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Tatbikata Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Müdür Yardımcıları Osman Toprakçı, Seda Cesur, Kuduret Gültaş ve İsa Umut ile il müdürlüğü personelleri katıldı.

Covid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen tatbikatta personeller yangın tüpü ile yangına müdahale ederek, temel yangın söndürme eğitimi aldı.

Eğitim almalarının temel amacının hayatta kalmayı öğrenebilmek olduğunu söyleyen Hizmetler İl Müdürümüz Seyfi BOZÇELİK, “Bizim temelde istediğimiz bir şey var. Hayatta kalmak. Biliyorsunuz insanın kurgulanması hayatta kalmak üzerinedir. Kaçma eylemi de insanın hayatta kalmasıyla alakalı bir şey. Bazen kaçmak kurtulmak anlamına gelmiyor. Bu yüzden bizler, sizler, hep beraber öncelikle hayatta kalmayı öğrenmeye gayret gösteriyoruz. Bu aldığımız eğitim basit gibi görünse de her seferinde bir şeyler öğretiyor insana. Ben araç yangınlarında akünün sökülmesini yeni öğrendim mesela. İnşallah hayatımız bunlarla muhatap olmadan geçer. Bizim temel hedeflerimizden bir tanesi hayatta kalmayı öğrenebilmek. Çünkü sizler gibi kıymetli arkadaşlarımız, hayatta kalsınlar ki hayat kurtarabilsinler.  Bu eğitimler sayesinde kurumlar arası sinerjinin de arttığını düşünüyorum. Kuruluşlarımızda bulunan herkesin olağanüstü şartlara hazır bulunmalarını istiyoruz. Bunun çalışmasını yürüteceğiz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.