…
…
…
…
02 Ekim 2021, Cumartesi Muğla, Türkiye

PSİKO-SOSYAL DESTEK ÇÖZÜM ORTAKLARI İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


İlimizde meydana gelen orman yangınlarının ardından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Psikososyal Destek Grubu destek çözüm ortakları, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları, Psiko-Sosyal Destek müdahale ekipleri ve Sekreterya ekiplerinin katılımıyla Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda psiko-sosyal destek değerlendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı'nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda 29 Temmuz tarihinde Marmaris yangını ile başlayıp, devam eden yangınlar neticesinde genel afet bölgesi ilan edilen ilimizde destek çözüm ortakları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürütülen psikososyal destek çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Toprakçı konuşmasında; Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan psikososyal destek çalışmaları hakkında bilgi verirken, olası afet ve acil durumlarda müdahale çalışmalarında yer alacak destek çözüm ortaklarının rolleri ile afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılan her türlü çalışmanın ve eşgüdümün önemine vurgu yaptı.

Toplantı sonunda kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan çalışmaların raporlaştırılması kararlaştırıldı. Yaşanılan sorunlarla ilgili çözüm önerileri, dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.