…
…
27 Ekim 2021, Çarşamba Muğla, Türkiye

MUHTARLARA YÖNELİK AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ


Muğla'nın Menteşe, Ula, Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde görev yapan 81 Muhtarların katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştiridi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, kurum personelleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Osman Toprakçı; Bakanlığımız hizmetlerinin vatandaşlarımıza ulaştırılmasında köprü vazifesi gören muhtarlarımıza destek ve yardımları için teşekkür ederek, Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızın yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Aynı desteği kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda da beklediğini belirten Toprakçı, "Muğla’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sıfır Tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini” belirtti.

Toplantıda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Strateji Belgesi, (2021-2025) 4.Ulusal Eylem Planı ve

Cumhurbaşkanlığı V. 180 günlük icraat programı kapsamında Muhtarlara yönelik kadına yönelik şiddet ve erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konularında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Eğitim sonunda karşılıklı soru cevap ve vatandaşlarımıza hizmetin daha hızlı ulaşması konusunda yeni projeler ve kadına yönelik şiddete karşı alınması gereken önlemler ve çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.