…
…
…
…
…
…
…
15 Nisan 2022, Cuma Muğla,Türkiye

Muğla'nın Şekerlerine Parmaklarının Delinmesine Gerek Kalmadan Ölçüm Yapabilen "Sensörlü Diyabet Ölçüm Cihazı" Verildi.


İl Müdürlüğümüz, Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortaklığında yürütülen "MUĞLA'NIN ŞEKERLERİ" Projesinin tanıtım toplantısı ve ailelere Tip-1 Diyabet Sensörü dağıtımı yapıldı. 

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM B salonunda düzenlenen programa Muğla Vali Yardımcısı Ali YILMAZ, Ak Parti milletvekili Yelda Erol GÖKCAN, İl Müdürümüz Osman TOPRAKÇI, Muğla İl Sağlık Müdürü Ali Burak MÜLAYİM, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Özden İŞLER, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi EAH Başhekimi Turhan TOGAN, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrin Bölümü Uzm. Dr. Gülay CAN YILMAZ, İl Müdür Yardımcısı Kuduret GÜLTAŞ, sağlık personeli, çocuklarımız ve aileleri katıldı.

 

İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koordinesinde yürütülen projede  ‘Tip-1 Diyabetli Çocukların Yaşam Kalitesinin Arttırılması' projesi ile 71 diyabet hastası çocuğumuz Sensörlü Diyabet Ölçüm Cihazından faydalanabilecek.

 

Proje ile TİP-1 Diyabet Hastası çocukların tespitinin yapılması, Valiliğimiz Koordinasyonunda sensör cihazlarının alınması, dağıtımı ve takibinin yapılması ve İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerinde çocuk ve ailelerin eğitim-danışmanlık birimince psiko-sosyal açıdan desteklenmesi, çocukların içinde bulunduğu rahatsızlığa bağlı olarak günlük yaşamdaki sorunlar ile ilgili olarak aile ve çocuklara rehberlik hizmeti sağlanması sağlanacak.