…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Eylül 2023, Perşembe Muğla,Türkiye

MUĞLA "AİLE ÇALIŞTAYI" YAPILDI


Bakanlığımız tarafından 81 ilimizde yaşanan sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının arttırılması yönünde ailenin güçlendirilmesi amacıyla üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin bilimsel verilerle derleneceği ‘Aile’ konulu çalıştay' İl Müdürlüğümüz tarafından Muğla’da düzenlendi.

 

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen Aile Çalıştayına Vali Yardımcısı V. ve Menteşe Kaymakamı Mehmet ERİŞ, İl Müdürümüz Osman TOPRAKÇI, İl Müdür Yardımcılarımız Seda CESUR, Özgür KIRMIZITAŞ, Kuduret GÜLTAŞ, Çetin KORKMAZ, Kuruluş Müdürlerimiz,MSKÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raşit AVCI ,MSKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun ÖZÇELİK , MSKÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı TAYLI,  MSKÜ Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Bülent ÖNGÖREN, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Görevlisi Aykut Can DEMİREL, Sosyolog Tuğçe DEMİRKOL kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri katıldılar.

 

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan Aile Çalıştayı programında konuşma yapan İl Müdürümüz Osman TOPRAKÇI “Aile toplumu ayakta tutan temel unsurlardan, temel öğelerdendir. Sosyal hizmetin odağı da genellikle ailedir. Bakanlığımızın ehemmiyetle üzerinde durduğu aile çalıştayına desteklerinden dolayı sayın Valimize huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

İl Müdürümüzün konuşması sonrası devam eden Aile Çalıştayında Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme konulu sunumunu, Çevre ve İklim, Aile Eşitlik ve Adalet, Aile Odaklı Sosyal Hizmetler, Sosyal Kalkınma ve Refah ,Teknoloji ve Dijitalleşme konulu sunumlar gerçekleştirdi.

 

Çalıştayda Vali Yardımcısı V. ve Menteşe Kaymakamı Mehmet ERİŞ tarafından “Aile Çalıştayında” görev alan  MSKÜ öğretim üyelerine “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.